Окуповану Борову патрулює поліцейський-зрадник у формі з георгіївською стрічкою

Фото: Суспільне

Правоохоронці виявили в Харківіській області ще одного поліцейського, який після окупації за власною ініціативою став працювати на ворога. На бік загарбників добровільно перейшов колишній поліцейський з Борової, яку рашисти захопили у квітні цього року.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

“Зрадник забезпечує зміцнення окупаційної влади, схиляючи своїх колишніх колег-правоохоронців до переходу на бік ворога. Крім того, експоліціянт докладає всіх зусиль для недопущення контролю України над територією смт Борова”, – розповіли в прокуратурі.

За інформацією слідства, зрадник і сьогодні патрулює смт Борова у формі з георгіївською стрічкою та червоною пов’язкою на руці.

На думку українських слідчих, цей “патрульний” скоїв злочин, відповідальність за який передбачена за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Екс-правоохоронцю заочно повідомили про підозру у скоєнні цього злочину. Йому загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводять слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Як повідомляв Харків Times, заступниця начальника Куп’янського районного відділу поліції Харківської області, підполковник Наталія Шевченко свідомо перейшла на бік окупантів. Зокрема, вона на службовому автомобілі особисто супроводжувала ворожу техніку в тимчасово окупованому Куп’янську.

У місті Куп’янськ Харківської області колишня спеціаліст–криміналіст Нацполіції України добровільно перейшла на бік окупантів і здавала їм місцевих правоохоронців.